Jak vybrat nábytek do dětského pokoje?

Dětský pokojíček je pro každé dítě takovým menším královstvím, kde může naplno rozvíjet svou fantazie, tvořit a poznávat. K tomu však musí být takový dětský pokoj správně uzpůsoben. K tomu je ale zapotřebí několik zásadních kroků.

  • Nábytek do dětského pokoje

světlý prostor

Investice do dětského pokojíčku rozhodně nebude patřit k těm nejlevnějším, hned na začátku je proto dobré si ujasnit, kolik jsme do rekonstrukce ochotni investovat peněz. Je sice pravda, že rodinný rozpočet není nafukovací, ale přeci jenom se jedná o vybavení do dětského pokojíčku, které zde zůstane i několik dlouhých let. Navíc levný dětský nábytek je mnohdy nekvalitní a během dětského zápolení by snadno mohlo dojít k úrazu. Raději volte zlatou střední cestu mezi kvalitou a cenou. Pak už je jen na vás, zda vsadíte na jednoduché barvy nebo naopak vsadíte na barevné dekory, jako je třeba u328 Sten-skrine, který si jistě každé dítě okamžitě zamiluje.

Samotný nábytek by měl být co možná nejbezpečnější, o to není pochyb. V tomto ohledu je rozhodně nejlepší volbou masiv. Jedná se o stálý a pevný materiál, který vydrží dlouhá léta beze změny. Jeho cena je sice poněkud vyšší, ale pokud nábytek zvolíte chytře, dítě s ním může vydržet až do dospělosti.

  • Začínáme od podlahy

dětský poko

Je důležité, aby se děti ve svém pokoji cítily dobře, ještě před nákupem vybavení je proto zapotřebí věnovat péči podlaze a okolním zdím. Tmavé barvy pro dětskou představivost nebudou to pravé ořechové, raději proto vsaďte na světlé odstíny. Ty pak můžete snadno dozdobit samolepkami s oblíbenými pohádkovými hrdiny. Na podlahu se zase hodí hravý koberec. Zatepluje a izoluje hluk, což později určitě oceníte.

  • Nezapomínáme na úložné prostory

Některý nábytek v dětském pokoji uplatníte jen v určitém věku, jiný se bude hodit v každém věku. Krom postele, bude dítě potřebovat i dostatek úložných prostor. Nejprve na hračky, později na uložení knih a učebnic.